tag:blogger.com,1999:blog-7104419076385771303.post8958376423447248280..comments2024-03-20T23:19:50.464+01:00Comments on Farmażony: Co zrobić z przerośniętych ogórków - sposób nr II i III - chutney i słoikowa sałatkaMirka Czubakhttp://www.blogger.com/profile/12625455259481007751noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-7104419076385771303.post-3635118888304314272023-08-26T09:30:53.334+02:002023-08-26T09:30:53.334+02:00Dziękuje już zaczynam robić Dziękuje już zaczynam robić Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7104419076385771303.post-19471639847262950062023-08-25T22:16:26.353+02:002023-08-25T22:16:26.353+02:00Może być bez ;) Może być bez ;) Mirka Czubakhttps://www.blogger.com/profile/12625455259481007751noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7104419076385771303.post-68903275543393337362023-08-25T21:28:18.708+02:002023-08-25T21:28:18.708+02:00A czy bez kopru też będzie Ok.? Nie mam go😢A czy bez kopru też będzie Ok.? Nie mam go😢Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7104419076385771303.post-50714830098392347022022-08-17T11:33:36.759+02:002022-08-17T11:33:36.759+02:00Proszę.Proszę.Mirka Czubakhttps://www.blogger.com/profile/12625455259481007751noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7104419076385771303.post-90471569624037043032022-08-15T19:51:57.571+02:002022-08-15T19:51:57.571+02:00Dziękuję za odpowiedź, bo planowałam otworzyć na n...Dziękuję za odpowiedź, bo planowałam otworzyć na następny dzień po zapasteryzowaniu 😅Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7104419076385771303.post-78506952823016461322022-08-15T15:07:56.724+02:002022-08-15T15:07:56.724+02:00Już po dwóch trzech tygodniach powinny być ok. ;) ...Już po dwóch trzech tygodniach powinny być ok. ;) Mirka Czubakhttps://www.blogger.com/profile/12625455259481007751noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7104419076385771303.post-26278246436683399102022-08-15T13:17:03.550+02:002022-08-15T13:17:03.550+02:00Pierwszy raz robię przetwory. Po jakim czasie mogę...Pierwszy raz robię przetwory. Po jakim czasie mogę otworzyć sałatkę, zeby jej spróbowac? :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7104419076385771303.post-54530488072642044232021-07-28T10:14:34.401+02:002021-07-28T10:14:34.401+02:00Ale ciekawy przepis no to zasuwam po ogóry na dzia...Ale ciekawy przepis no to zasuwam po ogóry na działkę 👍🤩😃Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15765971227288447217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7104419076385771303.post-26271538656464648582021-07-20T19:26:25.453+02:002021-07-20T19:26:25.453+02:00Dziękuję za przepisy.
Dziękuję za przepisy.<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11862590018867791598noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7104419076385771303.post-74825413562915169652019-07-30T19:14:13.416+02:002019-07-30T19:14:13.416+02:00Udalo sie, dziękuję za przepis :) pychotaUdalo sie, dziękuję za przepis :) pychotaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/08277943554425161155noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7104419076385771303.post-34686746580202499092018-07-31T21:08:16.826+02:002018-07-31T21:08:16.826+02:00Fajny przepis, trzymałam się zasad ale i tak zrobi...Fajny przepis, trzymałam się zasad ale i tak zrobiłam "na oko i smak".<br />Przepis zapisuję do ulubionych :-)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10071707991261565174noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7104419076385771303.post-50152631497010170352015-09-15T17:06:44.662+02:002015-09-15T17:06:44.662+02:00Jeśli nie lubisz grubszych kawałków w przetworach ...Jeśli nie lubisz grubszych kawałków w przetworach możesz ubrać. Ja czasem obieram tylko jabłka bo skórki po przetworzeniu bywają ostre. Ale jeśli są to jabłka "letnie" to trzeba tego robić. Ogórki, ścieram ze skórą, po gotowaniu fajnie nadają koloru i nie przeszkadzają w jedzeniu :)Mirka Czubakhttps://www.blogger.com/profile/12625455259481007751noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7104419076385771303.post-14359331575130286602015-09-12T16:59:31.070+02:002015-09-12T16:59:31.070+02:00Cz ogórki i jabłka trzeba obrać?Cz ogórki i jabłka trzeba obrać?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7104419076385771303.post-27941234975684009182015-09-06T17:30:57.826+02:002015-09-06T17:30:57.826+02:00W chutney tak suche nasiona :) W sałatce można uży...W chutney tak suche nasiona :) W sałatce można użyć świeższego, koper taki w gałązkach z baldachimem jak przy kiszeniu lub małosolnych.Mirka Czubakhttps://www.blogger.com/profile/12625455259481007751noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7104419076385771303.post-71374847581586312412015-09-06T17:26:16.710+02:002015-09-06T17:26:16.710+02:00Koniecznie :)Koniecznie :)Mirka Czubakhttps://www.blogger.com/profile/12625455259481007751noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7104419076385771303.post-14927667657920177482015-09-06T11:23:56.796+02:002015-09-06T11:23:56.796+02:00ten koper to suchy???ten koper to suchy???Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7104419076385771303.post-13691180732390472732014-08-03T14:21:08.143+02:002014-08-03T14:21:08.143+02:00Marta chutney nie musi być pasteryzowany, wystarcz...Marta chutney nie musi być pasteryzowany, wystarczy że gorący nałożysz i szybko zakręcisz słoiczek. <br />Dla pewności można do góry dnem postawić i przykryć ściereczką, same zaciągną i się "zawekują". <br />Pozdrawiam :)Mirka Czubakhttps://www.blogger.com/profile/12625455259481007751noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7104419076385771303.post-30809728326807318102014-08-02T15:12:10.220+02:002014-08-02T15:12:10.220+02:00Bardzo fajne, chcę wypróbować chutney, a potem trz...Bardzo fajne, chcę wypróbować chutney, a potem trzeba jeszcze gotować słoiki?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03816363983300670382noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7104419076385771303.post-8146012523600720362013-08-14T21:11:54.256+02:002013-08-14T21:11:54.256+02:00Chutney ogórkowy brzmi zachęcająco. Chyba wypróbuj...Chutney ogórkowy brzmi zachęcająco. Chyba wypróbuję :)Beatahttps://www.blogger.com/profile/17677162259892798951noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7104419076385771303.post-90295370652517712902013-08-14T19:23:54.628+02:002013-08-14T19:23:54.628+02:00Tego pierwszego przepisu nie znam w ogóle, trzeba ...Tego pierwszego przepisu nie znam w ogóle, trzeba będzie kiedyś spróbować.miragahttps://www.blogger.com/profile/11368516302162468735noreply@blogger.com